Välkommen till Wikan Personal

Wikan Nyheter

Wikan Personal finns idag på 15 orter runt om i landet. Tillsammans bildar vi en stor koncern med ett gemensamt mål - att samtliga kunder och medarbetare skall känna sig trygga och betrakta Wikan Personal som det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi är stolta över vårt arbete och vill att ni ska kunna ta del av våra tankar, förändringar, idéer och nyheter.

Nedan finner du uppdateringar i form av tips, trix, artiklar och intervjuer av oss, eller med oss på Wikan Personal.

Samarbete med systerföretag

 

År 2019 förvärvade vi Work for you. Ett bolag som arbetar med arbetsmarknadstjänster -jobbförmedling, rehabilitering, omställning, utbildning, integration, rekrytering- och bemanning. För några dagar sedan fick vi möjligheten att prata lite närmare med VD Elin Smedberg.
 
Du arbetar som VD för Work for You - berätta mer om företaget!
- Work for you startades 2004 med grundsynen att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Idag arbetar vi framför allt med jobbmatchning, utbildning, rehabilitering och integration. Arbetet kan se lite olika ut beroende på uppdrag men allt vi gör ska i slutänden leda till ett jobb. I företagsgruppen ingår även utbildningsföretaget Infokomp. Totalt finns vi på 30 orter runt om i landet och har över 7 000 elever och deltagare som kommer till oss. Vi brinner för att stötta deltagarna att hitta ett jobb, eller påbörja en utbildning.
 
Berätta om ert samarbete med Wikan Personal.
- Wikan och Work for you är två företag som verkar i likartade branscher men samtidigt jobbar på olika sätt. Jag är övertygad om att vi har mycket att lära av varandra, ett utbyte som kan bli väldigt intressant på sikt. Om vi lägger ihop våra samlade kompetenser på en ort får vi ett komplett utbud. Då blir vi svårslagna. Work for you har hittills startat Stöd och Matchningskontor på tre orter där Wikan bedriver verksamhet. Syftet är att ha ett bredare utbud för arbetssökande och att hitta bra synergier som gynnar slutresultatet för både kunder, företag och arbetssökande. Wikan arbetar med bemanning och rekrytering och Work for you arbetar med kandidater som söker jobb. Det ger en riktigt intressant bredd.
 
Vad är fördelarna med samarbetet?
- Jag ser stora fördelar om vi bygger upp samarbetet på det sättet vi är överens om. För det första, som Dan på Wikan alltid framhåller: Vi ska samarbeta där det finns lokala förutsättningar och ett lokalt behov. Det är själva grundförutsättningen. Det andra är att vi är två självständiga företag med ganska stora olikheter med tanke på våra tjänster och kunder. Om vi blir bra på att hantera olikheterna i samarbetet kommer vi att få en bredd som blir mycket intressant på marknaden. På kontor där båda företagen finns på plats får vi ett komplett utbud inom utbildning och arbetsmarknad.

Nytt samarbete mellan Wikan & Work for you!

 Artikel från Vetlanda-posten februari 2021.

Ett nytt företag etablerar sig i Vetlanda. Det är Work for you som tar plats i Wikans lokaler. Företagets uppgift är att matcha och coacha människor mot arbete eller studier.

Marie Grahn är platschef på Work for you i Eksjö. Hon berättar att företaget etablerades i Eksjö i somras och att det nu också kommer till Vetlanda.

Wikan Personal är ett bemanningsföretag som sedan fem år tillbaka finns i Vetlanda. Wikan köpte nyligen upp Work for you som har en annan inriktning, att coacha och matcha arbetssökande så att de hittar jobb eller studier som leder till arbete.

— Det är en fördel med närheten till Wikan som redan har god kontakt med arbetsmarknaden, säger Dan Samuelsson som är vd för hela koncernen.

 Är det många som står utanför arbetsmarknaden idag?

— Ja det är väldigt många så behovet är jättestort. Inte bara långtidsarbetslösa utan och också människor som fått gå hem i och med coronapandemin, svarar Marie Grahn.

— Men det finns också väldigt mycket arbeten också, det gäller bara att man får bra coachning och matchning. Kanske behöver man hjälp inför intervjuer, att skriva CV. Alla vet inte hur man gör.

Den person som ska jobba på kontoret i Vetlanda, men också i Eksjö, blir Victoria Fernando. Hon berättar att hon jobbat både inom barnomsorg och tillverkningsindustrin. I somras blev hon färdig med sin utbildning inom HR med inriktning psykologi.

— Att få ha mer fokus på människan passar mig jättebra, det är det jag är intresserad av. Att låta människor hitta en ny väg som de inte visste fanns, säger Victoria Fernando.

WIKAN GILLAR LOKALT!

 

Nu går vi över till lokala sidor på Facebook - är du med? Missa inte chansen att ta del av jobb och nyheter i ditt område! Gilla din lokala sida!

 

Från norr till söder (klicka på orten för att komma direkt till sidan!):

 

Rätt person på rätt plats tack vare Wikan Personal

Wikan Personal etablerade sig i Skellefteå för fem år sedan och har nu expanderat till att idag vara sju medarbetare på kontoret i Skellefteå. Vår styrka är vårt breda nätverk, vår kompetens där vi alla är nischade inom olika branscher och yrkeskategorier. Vi är en könsblandad grupp med en bra åldersspridning, olika uttrycksätt och erfarenheter vilket gör oss till ett starkt team, säger Kenneth Vidmark, platschef på Wikan Personal i Skellefteå. Strax före semestern flyttade kontoret in i en nyrenoverad, större, och helt anpassad lokal utifrån verksamhetens behov.

Artikel från Medvind Skellefteå november 2020

Läs artikeln här!

Årets företagare i Kristianstad 2020!

Fantastiskt roligt att vi fått det hedersamma priset som Årets företagare i Kristianstad. I Kristianstad finns vårt huvudkontor och det var också här i staden och i Tomelilla som företaget startades för snart 10 år sedan.

Nedan följer juryns motivering:
Företaget grundades i maj 2011 med en vision om att vara det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget.
Verksamheten har från start expanderat till att 2019 omfatta en koncern med 10 bolag, kontor i bl.a Kristianstad Stockholm mfl.
Verksamhet bygger på att finnas nära till hands för att alltid tillgodose bra service både för kunder och anställda.
Lokalt fokus är en självklar komponent, vilket tillför ökad sysselsättning i de orter som verksamheten finns.

Om att bygga verksamheten på laget

De senaste åren har vi i rekryteringsbranschen sett en tydlig trend i vad medarbetare värdesätter högst hos sina arbetsgivare. Från att anställningstrygghet och hög lön legat i topp värdesätts nu i större utsträckning en trivsam arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och ett gott samarbete med kollegor. Då trivs vi på jobbet och blir mer engagerade vilket, såklart, ger positiva effekter för våra arbetsgivare. Det är inte rocket science, jag tror vi alla känner igen ett sammansvetsat och engagerat team när vi stöter på det (eller ännu bättre – när vi får ingå i ett!).

Läs mer

Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår